Week van de kaart

Tegenwoordig heb je overal een dag voor. Vandaag dacht ik, vanuit het niets: ‘bestaat er eigenlijk een ‘dag van de post?’ Ik raadpleegde trouwe vriend Google en wat bleek: zondag 9 oktober is de Internationale dag van… de post.

Ai. Da’s morgen. Net op tijd! Nou is zondag niet de uitgelezen dag om post te ontvangen, maar post stúren kan natuurlijk wel.

 

Liefde voor post

Als kind had ik een oude schrijfmap, een erfstuk, met postpapier. Daarin zaten voorgedrukte roze velletjes met bloemetjes erop en dito enveloppen, al dan niet met geurtje. Om heerlijke brieven te sturen naar mijn oma, mijn nichtje of de penvriendin die ik had overgehouden aan een zomerkamp of vakantie. En na het versturen wachtte ik wekenlang bij de brievenbus tot er een brief terug kwam.

Die liefde voor post is altijd gebleven. De juiste kaart vinden voor de juiste persoon en gelegenheid, en dan de juiste woorden proberen te vinden. Dat vind ik fijn om te doen. Als er iets is waar mijn geld – als water – aan opgaat is dat aan kaartjes.

Nooit vergeten

Herinner je je dat? Die stapel kaarten die voor je klaar lag als je jarig en wel uit school kwam? En dat je wist dat er sowieso een kaart bij zat van die ene tante die nóóit je verjaardag vergat en dat je aan het handschrift al kon zien welke kaart van je oma was?

Mijn moeder vergat overigens ook geen enkele verjaardag. Ze had hele stapel ansichtkaarten op voorraad, en iedere maand ging ze er rustig – met de verjaardagskalender – voor zitten om de juiste kaart te kiezen voor de juiste persoon. De kaarten lagen op ‘datum-van-verzenden’ klaar in de la van het dressoir, en er waren altijd postzegels op voorraad. Je moest de kaart drie dagen van tevoren op de post doen om zeker te weten dat hij op tijd aankwam, dus dat vergde een zekere planning.

 

Week van de kaart

 Tja, dus dan is het nu zomaar ‘Dag van de Post’. Er valt niets te plannen want het is al zover en ook nog zondag. Maar weet je wat, laten we er gewoon de ‘Week van de kaart’ van maken.

Omdat ik donderdag 13 oktober vijfenveertig jaar word, krijg je tot 15 oktober een kaartpin cadeau als je een set kaarten bestelt in de webshop van Stilla Maris ( minimaal 5 kaarten ).

‘Heb jij een webshop dan?’

Ja! Mijn eigen online winkel waar ik de mooiste gedichten van Stilla Maris verkoop op een prachtig vormgegeven 400grams A5 kaart. Om te versturen naar iedereen die je een hart onder de riem gunt.

Vandaag ontving ik een berichtje van een blije klant:

‘Dank je wel voor je mooie kaarten!

Prachtige gedichten in een hele verzorgde, fijne vormgeving!

Ik stuur ze niet weg, ik houd ze zelf!’

Dat kan natuurlijk ook: lekker zelf houden, ophangen, neerzetten en herhaaldelijk lezen. Groot gelijk!

En mocht je nou denken: wat leuk, Mirjam is jarig, ik stuur haar een kaart… mijn adres vind je onderaan deze pagina!

Ik zit donderdag de hele dag bij de brievenbus, dat begrijp je. 

 

Mirjam

1 Reactie

  1. Ineke Roubos

    Wat een herkenbaar verhaal 😀

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op z’n tijd

Op z’n tijd

Stilte? Het leek de afgelopen tijd misschien stil. Het was in ieder geval stil op de blog-lijn....

Harde afspraken

Harde afspraken

    Harde afspraken  ‘Hee Mirjam, ben je nog aan het schrijven?’ ‘Ja hoor!’ ‘En, lukt...