Stilte?

Het leek de afgelopen tijd misschien stil. Het was in ieder geval stil op de blog-lijn. Toch gebeurde er erg veel. Ik schreef een lied en won een prijs. Het was een lied uit het diepst van mijn binnenste, en ik was volledig overrompeld tijdens de prijsuitreiking in november. Het lied is opgenomen in een bundel,  Het vrije lied 2021′, met nog 2 teksten van mij en daarnaast 17 prachtige teksten van anderen. De bundel is hier te verkrijgen.

 Elia’s lied

 

ik zocht je in de storm

ik schreeuwde waar je was

ik zocht je in het vuur

maar voelde later pas

dat jij daar niet te vinden was

 

ik zocht je overal

in grootsheid en in macht

maar vond je in het klein

een pure, zachte kracht

die rustig wacht en altijd was


een kiem vol stille kracht
een kleine vonk, een bries

de adem in en uit

die mij tot leven blies

en waar begin en einde is


Mirjam Wolters 

 

Nog meer liedjes

Van het een komt het ander, lijkt het soms. Mijn zangdocent Helga Buitelaar ging los op mijn gedichten en werkte er drie uit tot meerstemmig te zingen liedjes. Dans, Keihard en Harts-om-keert kunnen nu dus worden gezongen, en dat is inmiddels ook voor publiek gedaan. Wat is het bijzonder om te ervaren dat woorden op verschillende manieren hun weg vinden en dat mensen daardoor geraakt en geïnspireerd kunnen worden.

 

En kaarten

Christel Ruysink, van Chris in Vorm, ontwierp weer mooie kaarten voor Stilla Maris. En ze zijn zo ontzettend mooi! De gedichten Dans, Held en Alles zijn nu in A5-formaat te versturen naar ieder die daar blij van wordt. En Christel zou Christel niet zijn als ze de kaarten niet tot in de puntjes afwerkte. Zowel de voorkant als de achterkant zijn prachtig vormgegeven en de kaarten zijn gedrukt op zorgvuldig uitgekozen papier. Een cadeautje voor de ontvanger!

  

En een dichtbundel

Good things take time, zeggen ze. In de afgelopen jaren schreef ik af en toe een gedichtje rondom talent, vanuit het gedachtengoed van Els Pronk en Luk deWulf. Uiteindelijk zijn dit er samen veertig geworden, en een grote wens komt uit: de gedichtjes worden gebundeld en uitgegeven door uitgeverij LannooCampus. In februari is de lancering, ik kan niet wachten…

 

En een kinderboek

En ja, dan is er nog dat grote project: mijn kinderboek, dat al best leuk vorm gaat krijgen. Het is een heel proces, maar ik ben niet ontevreden over de vorderingen. Daarbij heb ik een hele fijne coach die me deadlines en gerichte opdrachten geeft, zodat ik niet verdwaal. Zodat ik straks, ik hoop eind mei, kan zeggen: m’n verhaal is klaar!

Dus nee, stil was het allerminst. Maar ik heb wel gemerkt dat het goed is om af en toe stil te staan. Om niet te hard van stapel te willen lopen, om rustig-aan te bouwen, stapje voor stapje, ‘consequent en consistent’. Dat heb ik niet zelf bedacht, overigens. Ik wil namelijk heel graag alles het liefst meteen goed kunnen. Maar ik las onlangs een heel fijn boek, ‘The Slight Edge’ van Jeff Olson. Hier wordt heel helder uitgelegd hoe dat werkt me ‘dingen wel doen’ en ‘dingen niet doen’. Keuzes maken die in het begin weinig verschil maken, maar uiteindelijk zullen zorgen voor een exponentiële groei. En dat dan zomaar opeens – schijnbaar vanuit het niets – de dingen op hun plek lijken te vallen, maar waar al die kleine stapjes aan vooraf zijn gegaan.

Het gaf me moed om steady door te gaan, en ik merk dat het op alle vlakken van het leven toepasbaar is. Ooit schreef ik onderstaande woorden, en die krijgen hiermee zomaar een extra waarde.  

Op z’n tijd

 

bouw vol liefde

en vertrouwen

laat geduld

en moed niet kwijt

wat gezaaid is

zul je oogsten

niet meteen

maar op z’n tijd

 

Stilla Maris 

  

Mirjam

4 Reacties

 1. Jetty

  Gefeliciteerd met al deze mooie ontwikkelingen, Mir!
  En: ik ben ook van het ‘stap voor stap’. Dat gaat soms niet snel genoeg voor andermans ogen, maar als we zelf maar weten dat er beweging is!

  Antwoord
  • Mirjam Wolters

   Dank je wel Jetty! Oeh, voor mijzelf gaat het soms ook niet snel genoeg, maar langzaam leer ik dat juist de kleine stappen tellen 🙂

   Antwoord
 2. Martine Wassenaar

  Wat leuk om te lezen dat je creativiteit bloeit en er vele mooie ontwikkelingen zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de kaart

Week van de kaart

Een kaart sturen op de dag van de post of in de week van de kaart. Kan! Leuk! Maar een kaartje sturen kan natuurlijk altijd. Want een beetje aandacht is belangrijk.

Harde afspraken

Harde afspraken

    Harde afspraken  ‘Hee Mirjam, ben je nog aan het schrijven?’ ‘Ja hoor!’ ‘En, lukt...