Mirjam Wolters

Gedichten en VerhalenWie is Mirjam Wolters?

Wat ik graag over mezelf vertel:

Ik word warm van woorden. Van verhalen en po√ęzie. Ik schrijf gedichten en korte verhalen, en heb grootse plannen voor meer.

Ik houd van samenwerken. Omdat je, door ieder je talenten in te zetten, door te doen waar je heel blij van wordt, iets heel moois kunt neerzetten. En als een ander daar dan door geraakt wordt... is dat het allermooiste. Ik ben een denker en een dromer. Dat zie je terug in mijn woorden.

Naast schrijven doe ik nog van alles. Als taal-/mediacoach bij de bibliotheek duik ik in de kinderboeken en probeer samen met mijn collega's enthousiasme voor leesbevordering en jeugdliteratuur over te brengen op leerkrachten en kinderen. Ik speel klarinet in een orkest en zing bij een gave zanggroep. Muziek is een van mijn grootste liefdes.

Bij mij thuis wonen een leuke man, drie tienerjongens en een eigenwijze poes die eigenlijk 'one of the guys' is. Ik woon in een karakteristiek vestingstadje aan de Merwede. Sinds kort bekijk ik mijn wereld door een bril. Een rose.


De oceaan in een druppel

Deze woorden van de Perzische dichter Rumi gaan al jaren met mij mee. Ze sluiten prachtig aan bij de betekenis van mijn naam.

Stilla Maris: 'druppel der zee'.

Dat is de Latijnse vertaling van het Hebreeuwse Mar Yam, ofwel: Mirjam.

Stilla Maris is de paraplu waaronder ik schrijf, de speeltuin waarin ik onbeperkt met woorden bezig mag zijn en de naam waarmee ik mijn gedichten onderteken.