Mirjam Wolters

Gedichten en Verhalen


Samen

Het is bijzonder als talenten bij elkaar komen en je samen iets moois kunt laten ontstaan. Zo zijn er verschillende samenwerkingen waar ik blij van word.

* Mijn talentgedichten vonden een plek in het boek van Els Pronk en Elke Busschots, in 2020, uitgeverij 'van Gorkum'.

* Sia Hollemans vroeg me om tekst te schrijven voor haar prachtige verwonderboek dat in 2019 uitkwam bij uitgeverij 'De Banier'.

* In het boek 'Tijd voor kerst' uit 2017, van uitgeverij Kwintessens, is mijn verhaal 'Een knipoog van oma' opgenomen.

* Met Henk Vegt rondde ik in 2016 het manuscript af van 'Niet hier', een boek voor jongeren dat we samen schreven.

* Voor de methode Hemel en Aarde van uitgeverij Kwintessens schrijf ik sinds 2014 lessenseries, verhalen, gedichten, vieringen en liedjes. Ik vind het fijn om in overleg met een redacteur te sleutelen en te schaven totdat we allebei tevreden zijn. En het mooiste? Dat het daarna gebruikt wordt op scholen in heel Nederland.


Nog een stukje terug in de tijd. Want het begon allemaal jaren eerder.

Met - en door - Henk Vegt pakte ik mijn pen op en samen maakten we het boek 'Wonderwater' met de gids 'Waterwijzer'. Het kwam uit bij uitgeverij 'Narratio' in 2010, na zeven jaar samen schrijven.

Het smaakte naar meer. In 2013 won ik een verhalenwedstrijd met mijn verhaal 'Supersamaritaan'. Het verhaal werd opgenomen in een bundel en ik kon een schrijfopleiding gaan doen, die ik in 2016 afrondde.

Daar maakte ik kennis met de wereld van kinderboeken. Ik ontdekte mijn passie, leerde over talent, kreeg zetjes in de juiste richting en startte Stilla Maris.