‘Dus je dacht: ik maak ruimte om een boek te schrijven, laat ik mijn website eens aanpakken?’

Ik schiet in de lach. Tegenover me aan tafel zit Carolien van @mijnthuisstijl: een brok vrolijkheid, die voordat ze met verlof gaat nog kans ziet mij te helpen met mijn site.

‘Nou nee,’ zeg ik, ‘ik dacht juist: laat ik dat nou eens uitbesteden aan iemand die er verstand van heeft. Dan kan ik gewoon lekker gaan schrijven.’

We praten over WordPress, SSL-certificaten, fonts, kleuren, teksten en vormgeving. ‘Wat een leuke klus,’ zegt Carolien stralend. Na een heerlijk gesprek van ruim twee uur laat ik mijn zoon binnen voor de lunch en Carolien naar buiten.

Doel van dit al: een professionele boost voor mijn houtje-touwtje website, die dus momenteel even off-line is. Straks kan ik mijn volgers via een blog op mijn site structureel op de hoogte houden van mijn schrijfproces. Want daar draait het allemaal om: mijn boek.

‘Wat schrijf je dan?’

Een 10+ verhaal. Over Jonas van twaalf, zijn vriend Gaab en de eigenzinnige Astrid. Over een mysterie dat ontrafeld wordt in de muffe kelder van een oud vakantiehuis. Met een vleugje magie.

Dit weekend bracht ik vijf uren door in de auto, heen en weer van Noord-Brabant naar Friesland. In goed gezelschap, maar aangezien we met drie tieners op de achterbank niet meer ‘entertainment-team’ hoeven te spelen was het een uitgelezen kans om mijn personages wat beter te leren kennen. Analoog, via pen, papier en opschrijfboekje.

Voor mij is dat best een uitdaging, omdat ik mijn gedachten over het algemeen niet goed kan bijbenen met mijn pen, en ik dan ook niet meteen kan corrigeren. Het levert vertraging, maar tegelijk ook verdieping op.

Nooit eerder deed ik zo grondig voorwerk. Ik maak een stevige basis voor een dijk van een verhaal.

To be continued!

Mirjam

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de kaart

Week van de kaart

Een kaart sturen op de dag van de post of in de week van de kaart. Kan! Leuk! Maar een kaartje sturen kan natuurlijk altijd. Want een beetje aandacht is belangrijk.

Op z’n tijd

Op z’n tijd

Stilte? Het leek de afgelopen tijd misschien stil. Het was in ieder geval stil op de blog-lijn....