Verhaalidee, moed, tijdpad, coaching: de eerste randvoorwaarden zijn in orde. Nu is t tijd voor randvoorwaarde vijf: een goed schrijfprogramma. Ik probeerde er al eens mee te werken in ‘trial-and-error’-modus, maar t vereist toch wel echt eerst wat studie: Scrivener. Als ik het goed begrijp is het daarna klaar met meterslange aan-elkaar-geplakte overzichtvellen en losse memobriefjes. Dan zit al mijn overzicht bij elkaar op een plek. En kan ik schuiven wat ik wil. Ik waag het er op.

Ik heb een nieuw verhaalidee, maar gek genoeg willen mijn halffabrikaten ook meedoen. Ik twijfel. Geef ik ze een plek in het geheel of bewaar ik ze? Ik laat het nog even in het midden. Misschien wordt het gaandeweg duidelijk of ik elementen kan inpassen.

En dan de hoofdpersoon. Jonas. Steeds weer Jonas. Ik denk dat hij blijft aankloppen tot ik een goed afgerond verhaal heb geschreven waar hij tot zijn recht komt.

Dus bij deze: welkom Jonas, je mag er zijn!

Wordt vervolgd, leuk als je meeleest!

#schrijven #kinderboek #project

Mirjam

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de kaart

Week van de kaart

Een kaart sturen op de dag van de post of in de week van de kaart. Kan! Leuk! Maar een kaartje sturen kan natuurlijk altijd. Want een beetje aandacht is belangrijk.

Op z’n tijd

Op z’n tijd

Stilte? Het leek de afgelopen tijd misschien stil. Het was in ieder geval stil op de blog-lijn....